Vepřové kousky na sušeném ovoci
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 0,5lžičkaŠalvěj čerstvá
- 250mililitrůDžus jablečný
- 1lžičkaOcet jablečný
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMandle
- 8kusůMeruňky sušené
- 50gramůŠvestky sušené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostky, vypeckujeme sušené švestky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a nadrtíme šalvěj a tymián.
- 2Do mixeru nalijeme jablečný džus, přidáme lžičku octa, 6 sušených švestek a společně dohladka rozmixujeme.
- 3V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme vepřové maso s cibulí, tymiánem a šalvějí. Když je maso opečené dohněda, přidáme umixovanou směs a přiklopené spolu dusíme na mírném ohni 15 minut. Potom přimícháme sušené meruňky a zbylé sušené švestky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
- 4Mezitím oloupeme a na nudličky nakrájíme mandle, které nasucho opražíme.
- 5Porce masa na ovoci rozdělíme na talíře a servírujeme posypané opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.