Vepřové kousky na sušeném ovoci

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostky, vypeckujeme sušené švestky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a nadrtíme šalvěj a tymián.
  • 2
    Do mixeru nalijeme jablečný džus, přidáme lžičku octa, 6 sušených švestek a společně dohladka rozmixujeme.
  • 3
    V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme vepřové maso s cibulí, tymiánem a šalvějí. Když je maso opečené dohněda, přidáme umixovanou směs a přiklopené spolu dusíme na mírném ohni 15 minut. Potom přimícháme sušené meruňky a zbylé sušené švestky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
  • 4
    Mezitím oloupeme a na nudličky nakrájíme mandle, které nasucho opražíme.
  • 5
    Porce masa na ovoci rozdělíme na talíře a servírujeme posypané opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.