Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 300mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůMuškátový květ
- 1500gramůVepřový ořez
- 100gramůCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůZázvor mletý
- 200gramůVejce slepičí
- 20gramůPepř černý mletý
- 40gramůSůl
- 20gramůGlutasol
- 400gramůCukr krupice
- 50gramůČesnek
- 400gramůSolamyl
- 100gramůKečup
- 300mililitrůOcet rýžový
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme.
- 2V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno.
- 3Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova.
- 4Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple.
- 5Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem.
- 6Smažené kuličky omáčkou přeléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.