Vepřové ledvinky se žampiony
40 min.
Ingredience
- 370gramůCibule
- 20gramůSůl
- 200gramůSolamyl
- 2000gramůVepřové ledvinky
- 5gramůPepř černý mletý
- 120mililitrůOmáčka sójová
- 450gramůŽampiony - sterilované
- 400gramůPórek
- 120mililitrůVíno bílé
- 100gramůČesnek
- 20gramůGlutasol
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme.
- 2Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji.
- 3K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme.
- 4Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob.
- 5Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.