Vepřové ledvinky se žampiony

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme.
  • 2
    Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji.
  • 3
    K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme.
  • 4
    Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob.
  • 5
    Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.