Vepřové ledvinky zapečené

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky rozkrojíme podélně, odkrojíme tučné části, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na kolečka, sýr nastrouháme.
  • 2
    V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, odstavíme z plotny, na cibuli vyskládáme polovinu brambor, přidáme plátky ledvinek, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou brambor, ve smetaně rozmícháme vejce a pokrm v pekáčku zalijeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a vložíme pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 až 40 minut.
  • 3
    Ledvinky s bramborami rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.