Vepřové ledvinky zapečené
60 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůVepřové ledvinky
- 600gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120gramůOkurky nakládané
- 120gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky rozkrojíme podélně, odkrojíme tučné části, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na kolečka, sýr nastrouháme.
- 2V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, odstavíme z plotny, na cibuli vyskládáme polovinu brambor, přidáme plátky ledvinek, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou brambor, ve smetaně rozmícháme vejce a pokrm v pekáčku zalijeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a vložíme pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 až 40 minut.
- 3Ledvinky s bramborami rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.