Vepřové maso Bac-can
40 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůOmáčka sójová
- 1000gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 300gramůSádlo škvařené
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůSolamyl
- 200gramůVejce slepičí
- 20gramůChilli koření mleté
- 15gramůZázvor mletý
- 100gramůČesnek
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 20gramůGlutasol
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme, nakrájíme po vlákně na tenké nudličky, osolíme a smícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme v chladu odležet.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. Tuk slijeme a postupně přidáme česnek krájený na plátky, očištěné zelí krájené na nudličky, kapii, jemně nakrájenou cibuli, žampiony a zalijeme vývarem. Vše podusíme, aby zelí změklo, zalijeme sójovou omáčkou a octem.
- 3Nakonec pokrm ochutíme cukrem, glutasolem, čili kořením, zázvorem a zahustíme zbylým máčeným škrobem. Vše krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.