Vepřové maso na čínský způsob

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
20 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do studené vody. Konce cibulek se otevřou.
  • 2
    Sušené houby přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet. Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřáté pánvi, přidáme maso a opékáme 5 minut.
  • 3
    Do pánve dáme zbytek oleje, orestujeme na něm česnek a vyhodíme ho. Do pánve dáme zázvor, lusky hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sojovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby a vaříme 3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do pánve přidáme kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Potom vmícháme mrkev a ozdobíme jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.