Vepřové maso na čínský způsob
45 min.
Ingredience
- Marináda
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 8kusůHouby sušené
- 450gramůVepřové kotlety
- 120gramůBaby kukuřice
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusZázvor celý
- 3hrnkyHrášek
- 400gramůBambusové výhonky konzervované
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 4lžíceVývar zeleninový
- 2lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
20 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do studené vody. Konce cibulek se otevřou.
- 2Sušené houby přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet. Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřáté pánvi, přidáme maso a opékáme 5 minut.
- 3Do pánve dáme zbytek oleje, orestujeme na něm česnek a vyhodíme ho. Do pánve dáme zázvor, lusky hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sojovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby a vaříme 3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do pánve přidáme kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Potom vmícháme mrkev a ozdobíme jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.