Vepřové maso na čočce
60 min.

Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 150gramůČočka jedlá
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 3lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.
- 2Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.