Vepřové maso na fenyklu pro alergiky
110 min.
Ingredience
- 3kusyFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePepř černý celý
- 3lžíceFenyklová semínka
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 240mililitrůVývar drůbeží
- 240mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 1,1kilogramyVepřové maso libové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 190°C. Z fenyklu odkrájíme výhonky a bulvu překrájíme podle její velikosti buď na čtvrtiny nebo na šestiny. Potom kousky fenyklu vložíme do mísy a zakapeme 4 lžícemi olivového oleje. Zasypeme cukrem a ve směsi fenykl obalíme.
- 2Vepřové maso svážeme tak, aby vytvořilo válec. Olej v pekáči zahřejeme a maso osmažíme dohněda.
- 3Na plechu smícháme sůl, pepř, semena fenyklu a rozmarýn a směs rozdělíme. Maso v této směsi poválíme a přitiskneme, a poté
- 4vložíme zpátky do pekáče a kolem obložíme kousky fenyklu.
- 5Pečeme, dokud není maso hotové, fenykl zlatavý a nezkaramelizuje. Celkem pečeme asi 90 minut. Fenykl v průběhu pečení 1x obrátíme.
- 6Vepřové maso přeložíme i s fenyklem na tác a pokrájíme.
- 7Z výpeku odstraníme tuk a necháme jenom šťávu, ke které přilijeme vývar a víno. Promícháme. Přecedíme šťávu a ještě asi 5 minut povaříme, aby se zmenšilo množství tekutiny. Dochutíme citronovou šťávou. Nakrájíme maso a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.