Vepřové maso na hořčici
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 2lžičkySůl
- 3lžíceHořčice
- 2lžíceOcet
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
759 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poprášíme moukou.
- 2V kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém plátky masa z obou stran prudce opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme zbylou hořčici. Podlijeme trochou vody a octem, je-li třeba přisolíme, vrátíme opečené maso, zakryjeme poklicí, v předehřáté troubě dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme.
- 3Před podáváním šťávu zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.