Vepřové maso na zelenině a smetaně
90 min.

Ingredience
- 100gramůHrášek
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 800gramůVepřové maso libové
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1,3litryVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.