Vepřové maso po sečuánsku

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, přidáme část máčeného škrobu, vejce a promícháme.
  • 2
    Maso prudce opečeme v horkém oleji. Vidličkou je mícháme, aby se neslepilo.
  • 3
    Potom přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, česnek, pórek, hlávkové zelí, kapii, žampiony nakrájené na plátky a překrájené, namočené černé houby. Zalijeme vývarem, ochutíme octem, cukrem, glutasolem, přilijeme víno a sójovou omáčku.
  • 4
    Vše podusíme, až zelenina změkne a okořeníme čili kořením.
  • 5
    Nakonec pokrm ještě zahustíme máčeným škrobem a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.