Vepřové maso po vinařsku

225 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin.
  • 2
    Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme.
  • 3
    Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut.
  • 4
    Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.