Vepřové maso po vinařsku
225 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová plec
- 180gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 10gramůBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 1500mililitrůVíno červené
- 40mililitrůOlej olivový
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVývar telecí
- 100gramůAnglická slanina
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin.
- 2Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme.
- 3Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut.
- 4Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.