Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou
125 min.
Ingredience
- 200gramůAnglická slanina
- 250gramůCibule
- 200gramůJablka
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 300mililitrůVíno jablečné
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 60mililitrůMléko polotučné
- 15gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřová plec
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso pokrájíme na kostky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí, smažíme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí, posypeme šalvějí. Poté podlijeme neslazeným vínem a dusíme pod pokličkou asi 90 minut.
- 2Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Masovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší a vložíme na 5 minut pod gril. Kaše by měla na povrchu lehce zezlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.