Vepřové maso s krupkami na česneku
35 min.
Ingredience
- 40gramůSádlo škvařené
- 800mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 300gramůKrupky trhané
- 750gramůVepřové maso pečené
- 100gramůČesnek
- 2špetkyMajoránka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
87 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
496 mg
Cukr
204 mg
Postup přípravy
- 1Pečené vepřové maso, nejlépe libovější bůček, nakrájíme na kostky.
- 2Na hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme omyté a okapané krupky, posypeme solí, pepřem, kmínem, orestujeme a podlijeme vodou. Pánev zakryjeme a krupky dusíme doměkka.
- 3Potom přidáme do pánve kostky masa, promícháme, ochutíme ještě majoránkou, necháme prohřát a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.