Vepřové maso s lilkem po čínsku
25 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 2kusyLilek
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
- 3Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
- 4V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
- 5V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.