Vepřové maso s lilkem po čínsku

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
  • 2
    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
  • 3
    Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
  • 5
    V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.