Vepřové maso s lilkem vařeným v páře

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky, které naskládáme na talíř tak, aby se co nejméně překrývaly. Do velkého hrnce s vodou dáme napařovací vložku, na ni položíme talíř s nakrájeným lilkem. Vodu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a lilky vaříme v páře přibližně 20 minut.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené kousky masa. Když maso zbělá, přidáme za stálého míchání kmín, sůl, Vegetu, sójovou omáčku, olej, vše ještě zalijeme Solamylem, rozmíchaným ve vodě. Směs stále mícháme, dokud nezhoustne, potom pánev odstavíme.
  • 4
    Uvařené lilky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou s masem, nahoru dáme prolisovaný česnek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.