Vepřové maso s lilkem vařeným v páře
30 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 2kusyLilek
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky, které naskládáme na talíř tak, aby se co nejméně překrývaly. Do velkého hrnce s vodou dáme napařovací vložku, na ni položíme talíř s nakrájeným lilkem. Vodu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a lilky vaříme v páře přibližně 20 minut.
- 2Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené kousky masa. Když maso zbělá, přidáme za stálého míchání kmín, sůl, Vegetu, sójovou omáčku, olej, vše ještě zalijeme Solamylem, rozmíchaným ve vodě. Směs stále mícháme, dokud nezhoustne, potom pánev odstavíme.
- 4Uvařené lilky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou s masem, nahoru dáme prolisovaný česnek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.