Vepřové maso s mrkví
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 120gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 60gramůCukr krupice
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůOcet vinný
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 20gramůZázvor celý
- 50gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na slabší hranolky, zázvor nastrouháme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, maso, orestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Přidáme ocet, mrkev a podusíme jen tři minuty, aby mrkev zůstala křupavá. Voda se musí téměř odpařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.