Vepřové maso s pórkem a Marsalou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůVepřová panenka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusPórek
- 125mililitrůVíno Marsala
- 130mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
45 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou.
- 2Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.