Vepřové maso s vinným kamenem
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 50mililitrůOlej olivový
- 500gramůBrambory
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceOregano sušené
- 1kusCibule
- 2lžíceVinný kámen
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme kýtu na 3 až 4 plátky. Smícháme olej se lžičkou bazalky a oregana a směsí potřeme maso z obou stran. Maso poté dáme do chladničky a necháme 30 minut odležet.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Poté je slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibulku, oregano, bazalku a vinný kámen.
- 3Rozehřejeme si gril a z obou stran ogrilujeme maso. Pokud nám zbyl olej, potíráme maso během grilování. Pečeme cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.