Vepřové maso se zelím po plzeňsku
50 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 600gramůZelí kysané
- 3kusyCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kysané zelí rozkrájíme na malé kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, krátce na něm osnahmene nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme pálivou papriku a nakrájené maso, opepříme, osolíme a ze všech stra za stálého míchání orestujeme.
- 3Přilijeme vývar, chvíli dusíme, potom přisypeme nakrájené kysané zelí, vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Pokrm nakonec dochutíme paprikou, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.