Vepřové maso v kedlubnách
80 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1200gramůKedlubna
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůPetržel - nať
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.
- 3Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.
- 4Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.
- 5Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 12. 2015
Vepřové maso v kedlubnách
Na toto jídlo jsem použila doma zmražené, nahrubo nastrouhané kedlubny i s nakrajenými středovými mladými lístky. Jídlo je moc fajn a můžu ho doporučit, jen bych pro větší jedlíky zvedla množství surovin. Do základu se může přidat cibulka, ale orestovaná jen do sklovita a místo mléka se může dát trochu sladké smetany. Za mě palec nahoru.🙂