Vepřové maso v kysaném zelí
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kilogramZelí kysané
- 250gramůRýže dušená
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 200gramůKlobása Dunajská
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 500mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
89 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Studenou vodou propláchneme kysané zelí.
- 2Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme.
- 3Scedíme a necháme okapat.
- 4Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme.
- 5Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu.
- 6Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme.
- 7Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem.
- 8Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu.
- 9Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí.
- 10Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany.
- 11Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí.
- 12Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.