Vepřové maso v kysaném zelí

50 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
89 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studenou vodou propláchneme kysané zelí.
  • 2
    Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme.
  • 3
    Scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme.
  • 5
    Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu.
  • 6
    Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme.
  • 7
    Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem.
  • 8
    Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu.
  • 9
    Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí.
  • 10
    Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany.
  • 11
    Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí.
  • 12
    Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.