Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
90 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyVepřová plec
- 80mililitrůOlej olivový
- 80gramůCibule
- 80mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 1,6litryVývar zeleninový
- 250gramůČekanka
- 250gramůŠrucha zelná
- 250gramůMangold
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 140gramůBulgur
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1382 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
92 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
- 3Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.