Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1382 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
92 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
  • 3
    Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.