Vepřové maso ve smetanové omáčce
70 min.
Ingredience
- 2lžíceHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůVepřové maso libové
- 300gramůVepřový bok
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCeler bulvový
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
63 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.