Vepřové maso ve smetanové omáčce

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
63 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.