Vepřové maso zapečené s kroupami
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 600mililitrůVepřová krev
- 300gramůKroupy střední
- 3stroužkyČesnek
- 120gramůCibule
- 4gramyMajoránka
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 200gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut.
- 3Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.