Vepřové maso zapečené s kroupami

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut.
  • 3
    Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.