Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.
  • 3
    Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.
  • 4
    Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.
  • 5
    Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.