Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem
40 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2kusyCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůVepřová kýta
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusJablka
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- 2V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.
- 3Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.
- 4Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.
- 5Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.