Vepřové medailonky s rukolou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
216 mg
Cukr
972 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu omyjeme, necháme okapat a odstraníme z ní tuhé stonky. Lístky rukoly rozprostřeme na servírovací talíře. Balsamicový ocet smícháme s pepřem a solí, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a salát směsí pokapeme. Vepřové maso omyjeme a osušíme, nakrájíme z něj 4 medailonky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme u obou stran, až je měkké a křupavé. Usmažené medailonky položíme na salát.
  • 3
    Výpek v pánvi zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Pak metlou vmícháme máslo, necháme přejít varem a horkou omáčkou polijeme maso na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.