Vepřové medailonky s rukolou
20 min.

Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
216 mg
Cukr
972 mg
Postup přípravy
- 1Rukolu omyjeme, necháme okapat a odstraníme z ní tuhé stonky. Lístky rukoly rozprostřeme na servírovací talíře. Balsamicový ocet smícháme s pepřem a solí, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a salát směsí pokapeme. Vepřové maso omyjeme a osušíme, nakrájíme z něj 4 medailonky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme u obou stran, až je měkké a křupavé. Usmažené medailonky položíme na salát.
- 3Výpek v pánvi zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Pak metlou vmícháme máslo, necháme přejít varem a horkou omáčkou polijeme maso na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.