Vepřové medailonky se smržovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 50gramůSmrže sušené
- 1špetkaSůl
- 700gramůVepřová panenka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůSherry brandy
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smrže necháme namáčet přes noc ve vodě. Poté je slijeme a výluh scedíme.
- 2Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a maso z obou stran orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené smrže, zakryjeme a asi 20 minut podusíme, dokud není maso hotové. Poté vyjmeme a uchováváme horké.
- 3Do pánve přilijeme polovinu výluhu ze smržů, přimícháme zakysanou smetanu a sherry a do mírného zhoustnutí provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Kerblík omyjeme, lístky nasekáme. Medailonky přelijeme omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.