Vepřové medailonky v hrášku

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omyté vepřové kýty (nebo panenky) nakrájíme přes vlákno 12 malých medailonků. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 2
    Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, okapaný hrášek, cukr, asi 3 lžíce vody a vše krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  • 3
    Medailonky na talířích obložíme hráškem a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.