Vepřové medailonky v hrášku
20 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omyté vepřové kýty (nebo panenky) nakrájíme přes vlákno 12 malých medailonků. Naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
- 2Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, okapaný hrášek, cukr, asi 3 lžíce vody a vše krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 3Medailonky na talířích obložíme hráškem a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.