Vepřové na česneku a citronu

85 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu.
  • 2
    Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty.
  • 3
    Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku.
  • 4
    Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
  • 5
    Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme.
  • 6
    Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.