Vepřové na česneku a citronu
85 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 50gramůMandle
- 100gramůŠunka parmská
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano čerstvé
- 2kusyCitrony
- 4kusyCibulka jarní
- 2decilitryVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu rozkrojíme na 4 stejné kusy, naklepeme a v každém řízku nařízneme kapsu.
- 2Na plech dáme mandle a opražíme je v rozpáleném grilu 3 minuty.
- 3Mandle smícháme se lžičkou oleje, rozetřeným česnekem, oreganem, pokrájenou kůrou z 1 citronu a nasekanou šunkou. Směs vsuneme do kapsy každého řízku.
- 4Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky. Přidáme do pánve řízky a po každé straně smažíme 2 minuty. Přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 45 minut vaříme, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
- 5Zbývající citron oloupeme, přidáme do pánve kůru a cukr a 4 minuty povaříme.
- 6Citronovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.