Vepřové na citronu
110 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
68 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.
- 2Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.
- 3Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.