Vepřové na citronu

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
68 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.
  • 2
    Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.
  • 3
    Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.