Vepřové na houbách a víně
80 min.
Ingredience
- 200gramůHouby čerstvé
- 50mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno červené
- 600gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
159 mg
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme, houby očistíme a nakrájíme. Maso celé potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, petrželí a pokryjeme houbami. Nakonec přilijeme víno, olej a maso necháme alespoň dvanáct hodin marinovat v ledničce.
- 2Po vyndání necháme mísu ještě půl hodiny stát. Pak maso s houbami rozložíme na plechu, polijeme marinádou a přikryjeme alobalem. Pokrm pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny, pak odstraníme alobal a dopékáme dalších patnáct minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.