Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
31 min.
Ingredience
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTabasco
- 2lžíceOcet jablečný
- 500gramůVepřové maso libové
- 4lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceMed včelí
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
284 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.
- 2Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.
- 3Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.
- 4Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.
- 5Podáváme teplé se zbylou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.