Vepřové na ostružinách a jablkách
30 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1,5decilitryVíno růžové
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyJablka
- 175gramůOstružiny
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.
- 2Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.