Vepřové na smetaně s hříbky
55 min.
Ingredience
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1kilogramVepřová plec
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 3,5decilitryMasový vývar
- 3decilitrySmetana zakysaná 15%
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
889 mg
Cukr
907 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.
- 2Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).
- 3V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.
- 4Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.
- 5Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.