Vepřové na smetaně s hříbky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
889 mg
Cukr
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.
  • 2
    Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).
  • 3
    V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.
  • 4
    Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.
  • 5
    Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.