Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2kusyBobkový list
- 4gramyPepř černý celý
- 200gramůCeler bulvový
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 3decilitryMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrVývar zeleninový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1200gramůVepřové nožičky
- 10litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové nožičky dobře omyjeme, vhodíme do hrnce s vroucí vodou a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme, nožičky opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit do čisté vody, do které přidáme pepř, sůl, pórek, bobkový list, cibuli a kus celeru. Vaříme dokud maso není měkké asi 1 hodinu a sbíráme bílkovinovou pěnu, která se tvoří na povrchu.
- 2Mezitím v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které za stálého míchání vlijeme postupně mléko a chvíli povaříme. Po odstavení z plotny vmícháme citronovou šťávu, trochu zeleninového vývaru a nakonec rozšlehané žloutky. Uvařené nožičky vyjmeme z vody, necháme krátce okapat, aby zůstaly teplé a servírujeme zalité hotovou omáčkou, ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.