Vepřové nudličky s jemnou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.
  • 4
    Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.
  • 6
    Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.