Vepřové nudličky s jemnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 0,6kilogramVepřová kýta
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25litrVývar zeleninový
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.
- 4Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
- 5Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.
- 6Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.