Vepřové nudličky se zeleninou a černým kořenem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vlažnou vodu vložíme stročky a necháme změknout. Následně je vyjmeme a počkáme až oschnou. Vodu smícháme s citronovou šťávou, černý kořen zbavíme slupky pod tekoucí vodou, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a ihned jej přihodíme do vody.
  • 2
    Brambory zbavíme slupek, opláchneme, pokrájíme na malé kousky, houby podusíme asi 3 minuty na másle, přidáme černý kořen s bramborami a vše dusíme ještě 5 minut. Následně zalijeme mlékem a necháme vařit. Po chvíli přelijeme smetanou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a povaříme na mírném ohni dalších 15 minut.
  • 3
    Maso důkladně opláchneme, necháme oschnout, rozkrájíme na tenké nudličky, ty následně osmahneme na rozehřátém přepuštěném másle cca 3 - 5 minut. Přidáme sůl i pepř a podáváme s vařenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.