Vepřové nudličky se zeleninou a černým kořenem
55 min.
Ingredience
- 80gramůHouby stročky
- 0,75kilogramČerný kořen
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůMléko polotučné
- 0,75kilogramBrambory
- 200mililitrůSmetana sladká 12%
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 400gramůVepřová plec
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vlažnou vodu vložíme stročky a necháme změknout. Následně je vyjmeme a počkáme až oschnou. Vodu smícháme s citronovou šťávou, černý kořen zbavíme slupky pod tekoucí vodou, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a ihned jej přihodíme do vody.
- 2Brambory zbavíme slupek, opláchneme, pokrájíme na malé kousky, houby podusíme asi 3 minuty na másle, přidáme černý kořen s bramborami a vše dusíme ještě 5 minut. Následně zalijeme mlékem a necháme vařit. Po chvíli přelijeme smetanou, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a povaříme na mírném ohni dalších 15 minut.
- 3Maso důkladně opláchneme, necháme oschnout, rozkrájíme na tenké nudličky, ty následně osmahneme na rozehřátém přepuštěném másle cca 3 - 5 minut. Přidáme sůl i pepř a podáváme s vařenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.