Vepřové ovarové koleno s vejmrdou
115 min.
Ingredience
- 4lžíceHořčice kremžská
- 500gramůChléb konzumní
- ovar
- 1,5kilogramyVepřové koleno
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 1lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceSůl
- vejmrda
- 250gramůKřen
- 200gramůJablka
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5decilitrMasový vývar
- 2lžičkyOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1564 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
100 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné a omyté vepřové koleno dáme do hrnce s 2 litry vody. Přidáme očištěnou cibule, česnek, celý černý pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.
- 2Připravíme "vejmrdu" - křen s jablky. Očistíme, omyjeme a oloupeme křen a jemně nastrouháme, dáme do misky a zakryjeme. Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a jemně nastrouháme. Přidáme je ke křenu, ochutíme cukrem, vývarem z uvařeného kolena, troškou (1-2 lžičky) vinného octa a promícháme.
- 3Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a podáváme s "vejmrdou", křenovou hořčicí a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.