Vepřové panenky s chřestem
75 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová panenka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 3kusyŠalotka
- 3kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 500gramůChřest bílý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran je rychle opečeme na pánvi na rozehřátém oleji a másle. Potom maso osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou a bobkovým listem je vložíme do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 minut.
- 3Očištěný a omytý chřest nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáče a osolíme. Pod pokličkou pečeme dalších 25 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti přisolíme.
- 4Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.