Vepřové pečené maso
145 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 40gramůMáslo bylinkové
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 150mililitrůOcet jablečný
- 1hrnekVíno červené
- 8kusůBobkový list
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
132 mg
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olivový olej s bylinkovým máslem a opečeme v něm maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přilijeme jablečný ocet a červené víno. Přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
- 2Občas tam přilijeme vodu, aby se nám úplně nevypařila šťáva. Maso naporcujeme na 10 porcí.
- 3Nahřejeme si talíř a maso na něj položíme, poklademe na něj bobkový list, šťávu zbavíme tuku, přivedeme k varu, nalijeme k masu, a můžeme naporcované maso podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.