Vepřové plátky na zelenině s houbami
30 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1kusPórek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na malá kolečka. Pórek důkladně opláchneme od nečistot a rozkrájíme na kolečka. Houby očistíme, krájíme na plátky, mrkev na kolečka.
- 2Do misky nasypeme škrob, přidáme sůl a pepř. Na velmi tenké plátky pokrájené maso v misce obalíme a dáme stranou.
- 3Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme do ní olej. Za stálého míchání přidáme plátky masa a cca dvě minuty opékáme. Poté maso vyndáme, dáme stranou. Do pánve prolisujeme česnek, přidáme mrkev, cibuli a chilli. Opékáme cca dvě minuty za stálého míchání. Nyní přidáme všechny zbylé suroviny kromě masa a za stálého míchání vaříme cca tři minuty. Přidáme maso, vše prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.