Vepřové plátky po staročesku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.
  • 3
    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.