Vepřové plátky po staročesku
70 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHouby čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.
- 3Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.