Vepřové plátky s česnekem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPolévkové koření
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
590 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme, roztáhneme do šířky a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
- 2Vyjmeme, ve výpeku zpěníme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání jí zalijeme teplou vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- 3Nakonec vložíme opečené plátky a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
- 4Dochutíme polévkovým kořením, podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.