Vepřové plátky s houbovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej stolní
- 350gramůHouby čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 2lžičkyMajolka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 4plátkyVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
- 2Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
- 3Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
- 4Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
- 5Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
- 6Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
- 7Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.