Vepřové plátky s houbovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
152 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
  • 2
    Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
  • 3
    Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
  • 4
    Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
  • 5
    Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
  • 6
    Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
  • 7
    Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.