Vepřové plátky s jablky
50 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůCibule
- 8gramůCukr moučkový
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůŠalvěj sušená
- 150mililitrůVíno jablečné
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůJablka
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na osminky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, vsypeme cukr, necháme rozpustit, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem, jablečným vínem, posypeme šalvějí a zvolna vaříme 20 minut. Přidáme jablka, ještě 5 minut podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.