Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- Gremolata
- 3lžícePetržel - nať
- 1kusLimetka
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusCitrony
- 4lžícePomerančová šťáva
- 4lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůVepřové maso libové
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
888 mg
Postup přípravy
- 1Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
- 2Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky.
- 3Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme.
- 4Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.