Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
888 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
  • 2
    Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky.
  • 3
    Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme.
  • 4
    Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.