Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň 30 minut v chladu odležet.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme vodu, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se žampionovou směsí..

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 10. 2015
Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony
Jestliže vám má přijít návštěva a vy se chcete ukázat jako dobrá kuchařka nebo kuchař určitě si vyberte tento recept. Měla jsem ho uvařený za chvilku a všichni jsme si pochutnali.