Vepřové plecko na švestkách
140 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová plec
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceOcet vinný
- 3lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 250gramůŠvestky sušené
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej.
- 2Postupně přidáváme osolené maso a středně až prudce je 5 minut dohněda opékáme.
- 3Zaprášíme moukou a za stálého míchání 2 minuty osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme ocet, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme.
- 4Po hodině přimícháme nakrájené žampiony, švestky a dusíme tak dlouho, až je maso skutečně měkké. Před podáváním je ochutnáme, dokořeníme a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.