Vepřové plecko na švestkách

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej.
  • 2
    Postupně přidáváme osolené maso a středně až prudce je 5 minut dohněda opékáme.
  • 3
    Zaprášíme moukou a za stálého míchání 2 minuty osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme ocet, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme.
  • 4
    Po hodině přimícháme nakrájené žampiony, švestky a dusíme tak dlouho, až je maso skutečně měkké. Před podáváním je ochutnáme, dokořeníme a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.