Vepřové plecko s kysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 45gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
64 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
403 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme.
- 2V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.